Pilat & Pilat

Woonpunt heeft een ruim assortiment Pilat & Pilat design meubelen. Wij leveren uit voorraad of op bestelling. Voor vrijblijvend interieuradvies van onze binnenhuisarchitect kunt u gerust langskomen bij onze showroom in Zeist.

De meubels van Pilat & Pilat zijn stoer, Fries en duurzaam. Maar ook warm, rijk en vertrouwd. Niet voor niets krijgen alle modellen de naam van een familielid. ‘Alles draait om mensen bij Pilat&Pilat’.

Het is maar goed dat de familie Pilat zo groot is. Tientallen en tientallen meubelontwerpen bevolken inmiddels de Famyljecollectie van Pilat & Pilat (Famylje is Fries voor ‘familie’). Stamoudste Pake Sytse, zijn naam is sinds 2012 verbonden aan de stamtafel met een klokkenstoel als onderstel, kwam uit een gezin van dertien kinderen. Ook het gezin waarin Gjalt Pilat, oprichter van het Friese meubelbedrijf, werd geboren, telt dertien kinderen. ‘Soms verdwijnt een meubelstuk na jaren uit de collectie. En dan mis ik zo’n familielid toch’, geeft Gjalt Pilat toe. Niet zelden keert een Lutske, Hindrik of Jelle dan later toch weer terug, in een nieuwe gedaante. Op de boerderij in Twijzel – die in de loop der jaren vaak werd verbouwd en uitgebreid – konden zowel het familiebedrijf als de Famylje-collectie tot bloei komen. Ruim veertig jaar geleden begon Gjalt Pilat hier met het verkopen en opknappen van antiek. Gaandeweg ging hij in de houtwerkplaats ook eigen meubels te ontwerpen. Zijn oog voor vormgeving samen met zijn koopmansgeest deden de rest. Sinds begin jaren negentig is de Famylje-collectie een feit, en de laatste jaren zijn er (inter) nationaal steeds meer winkels die Pilat & Pilat verkopen.

De Dirk Jisk eetkamertafel heeft een simpel en vriendelijk design. Rond de tafelschikking geen last meer van gevechten met de poten, want het blad heeft slechts één drager. Het showroommodel heeft een eikenhouten tafelblad, maar de tafel is verkrijgbaar in verschillende houtsoorten. Het stalen onderstel is verkrijgbaar zwart, grijs en wit.

 

* Diverse showroommodellen in opruiming. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Pilat & Pilat Dirk Jisk

Pilat & Pilat Dirk Jisk

Pilat & Pilat Edwin

Pilat & Pilat Edwin

Pilat & Pilat Hotze

Pilat & Pilat Hotze

Pilat & Pilat Dorus

Pilat & Pilat Dorus

Pilat & Pilat Hotze hangkasten

Pilat & Pilat Dorus

Pilat & Pilat Dirk Jisk

Pilat & Pilat Dirk Jisk

Pilat & Pilat Dorus

Pilat & Pilat Dorus

Pilat & Pilat Dirk Jisk

Pilat & Pilat Dirk Jisk